• Her, på nye Hanami på Tjuvholmen, fikk vår anmelder Smørbukk en uforglemmelig kveld.

    FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN

Japansk festaften

Oslos kuleste sted akkurat nå? Nyåpnede Hanami byr på lekker design, fantastisk mat og nydelige drinker.

Hanami Tjuvholmen: Kart, info og lesernes anmeldelser

Guide: Slik blir høstens Restaurant-Oslo

– Endelig! Lenge har vi savnet et sted à la Hakkasan og Nobu i London og New York, og nå er en kopi kommet til Oslo.

Vi entrer Tjuvholmens ellevte restaurant til suggererende musikk og nyter synet. I den japanske restauranten er det høyt under taket, egen bar, byens største vinskap, stort, åpent kjøkken, designlamper, og kirsebærtrebord som snirkler seg langs sushibaren.

– Hanami er en betegnelse for når kirsebærtreet står i full blomst. Da har de en seremoni i Japan, hvor man samles under treet, forklarer servitøren.

Spesialiteter spesialiteter

Etter en kald start fra aircondition langs vinduet, bytter vi til den turkise, lilla og grå sofaen ved sushibaren. Menyen er omfattende og litt forvirrende. Her er mange fristende retter, men hva skal vi ta først? Hvor store er de smårettene det står vi bør dele?

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN

Her er izakaya style, «Hanamis spesialiteter» og Robata grill – «en av våre spesialiteter» og sashimi- og sushispesialiteter. Heldigvis er servitøren kunnskapsrik og behjelpelig, og foreslår et bredt utvalg retter.

– Mener du at vi skal spise alt du har sagt? spør Smørbukk, og håper magesekken er ekstra elastisk denne kvelden.

– Ja, rettene er nokså små, så dette får dere nok ned, sier servitøren.

Ingen bønn for soya

Anmeldelsen fortsetter under bildet

FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN

Som snacks starter vi med dampede soyabønner, edamame, og presser de salte, smakfulle bønnene ut av bælgen, og nyter synet av sashimien og makirullene som er ankommet til bordet. Japansk mat handler mye om estetikk, og her er tunfiskbitene rullet sammen som en blomst med en mild, søtlig pære- og sesamdressing.

Laksen smaker himmelsk og er vakkert dandert på en basilikum- og misosaus. Makirullen med søt, saftig mango og kongekrabbe er også god, men skiller seg ikke ut, selv om man har slengt på bruspulver som så mange andre restauranter har gjort etter hvert.

Servitøren fyller på med stadig nye retter, og vi sikler over et vakkert cocktailglass med pannestekt sjøkreps. Den saftige, spretne krepsen dypper vi i en mild, grønn chilisalsa, som ikke stjeler smaken fra skalldyrene. Kokkene dyrker i hele måltidet frem den naturlige smaken i ingrediensene, uten å krydre dem ihjel.

Pajonsfruktbåt

Anmeldelsen fortsetter under bildet

FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN

Restauranten har en egen cocktailmeny som definitivt anbefales. Vi prøver ut en frisk Hanami Mojito og en syrlig Bon-Bon har bartenderen kreert ved å blande limoncello, sitronjuice, vaniljesukker og butterscotch.

Cocktailtrenden i Oslo krever at barene bruker ferske råvarer og gode bartendere. Hanami kommer til å få mange stamkunder med denne kvaliteten. Ingen grunn til å løpe til BAR Tjuvholmen etter middagen, sier Smørbukk og ser på en halv pasjonsfrukt som flyter på skummet av en Geisha martini.

Torsk, men ikke torsk

Anmeldelsen fortsetter under bildet

FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN

Servitørene er mange og har stålkontroll gjennom hele måltidet. Nå setter de indrefilet av okse på bordet. Oksen kommer fra robatagrillen, hvor maten tilberedes på kullgrill på svært høy varme. Det rosa kjøttstykket er dermed blitt saftig og mørt med en herlig grillsmak. Deretter kommer det vi har gledet oss aller mest til etter besøk på Nobu i New York: misomarinert «black cod».

Fisken er ikke en ekte lofottorsk, men en art kalt sablefish.

– Mmmm. Dette er så godt! «Torsken» er flambert, er mild på smak, har et sødmefylt innslag av sukker, og flaker seg fint når vi grådig stikker pinnene i den. Retten er alene verdt besøket, og er en av de 50 tingene du må spise før du dør.

Nå er vi så stappmette at vi ikke orker tanken på dessert. Vi vurderer en kopp kaffe, da servitøren plutselig setter en ny rett på bordet.

– Hadde vi bestilt kylling også? Spisefølget ser sjokkert ned på den store porsjonen gårdskylling marinert i komemiso og ingefær. Vi presser ned et par sødmefylte og saftige biter, men må gi opp resten.

Det er lite å sette fingeren på hos Hanami, men vi skulle ha bestilt litt salat ved siden av, eller valgt flere småretter og kuttet noe annet. Både svart torsk, oksefilet og kylling kommer nemlig uten tilbehør.

Prisnivået er høyt, men det begynner man å bli vant til på Tjuvholmen. Billigste glass champagne til 144 kr er stivt, men Hanami gir deg en uforglemmelig kveld.

Hanami Tjuvholmen: Kart, info og lesernes anmeldelser

Siste fra seksjon

  • Habanero: En sterk opplevelse

    123456

    Habanero var blant de første restaurantene som utvidet vår horisont innen latinamerikansk mat. Hvordan klarer den seg i dag?

Hanami Tjuvholmen

Restaurant og cafè
Kanalen 1 0252 Oslo
Kart og veibeskrivelse

Dette får du:

Mat: Nydelige smaker og kombinasjoner. Vakkert presentert. Meny: Spennende og fyldig. Her får man lyst til å prøve mye. Fordel å være mange, så man får smakt på mest mulig. Miljø: Innbydende og gjennomført. Suggererende musikk, lekkert interiør, høyt under taket, lyst åpent kjøkken. Kald trekk ved noen bord, og lyset burde dempes litt mer. Service: Kunnskapsrik og hyggelig. Følte oss godt ivaretatt. Gode anbefalinger. Pris: I det øvre prissjiktet, men det er det også verdt.

Oslos beste...

Oslopuls

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

I dag må du få med deg...

se alle