Byens beste frappé

Kjøl deg ned med frappé

Frappé lages på forskjellige måter rundt om på byens kaffebarer. Den perfekte drikken fikk vi hos Stockfleths og Kaffefuglen.

6/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Stockfleths

Pris: Kr 35

+

Bruker shaker

Perfekt og balansert kaffesmak

God kanelsirup

Drikken holder seg kald uten å bli vannete

÷

Her er det ingen ting å trekke for

Vi mener:

Akkurat sånn vil vi ha frappéen vår. Svært god og billigst på runden.

6/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Kaffefuglen

Pris: Kr 39

+

Servers i glass

Lages en og en

Kaffesmaken kommer godt frem

Lager egen sirup

Herlig og balansert ettersmak

Veldig hyggelig service

÷

Her er det bare plusser

Vi mener:

Dette kan de. Rett og slett et skikkelig håndverk.

4/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Evita

Pris: Kr 43

+

Fin atmosfære og hyggelig betjening

Tydelig kaffesmak

Fin konsistens

÷

Mangler litt sødme

Plastglass

Bruker blender, drikken blir dermed litt slushy

Vi mener:

Den beste is-latten på runden vår, men for slushy til å presenters som en frappé.

4/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Java

Pris: Kr 48

+

Flott presentasjon i skikkelige glass

Akkurat passe søt

Bruker shaker

÷

Isen smelter for fort

Smaker litt for mye av fløte

Smak, konsistens og glasstørrelse varierte på de tre

glassene vi bestilte

Vi mener:

Egentlig hadde vi forventet mer av denne ellers så proffe kaffebaren

3/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Copa Con Oro

Pris: Kr 43

+

Fine glass

Grei balanse, men litt mye fløtesmak

Bruker shaker

Hyggelig service i koselig kaffebar

÷

Kunstig sirupsmak

For lite is gjør at isen smelter for fort og gjør drikken vannete

Litt for kraftig kanelsmak

Vi mener:

En grei frappé, som kan forbedres

3/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Rooster Coffee

Pris: Kr 36

+

Vi blir spurt om vi vil ha sukker

Svært hyggelig betjening

Grei konsistens på drikken

÷

Bruker blender i stedet for shaker

Drikken smaker mest av melk, selv om vi aner kaffesmaken

Kjedelig presentert i pappbeger

Vi mener:

Litt kjedelig, med konsistens som en is-latte. Og hvorfor kan vi ikke få glass når vi sier vi skal sitte å drikke kaffen på stedet?

2/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Wayne's Coffee

Pris: Kr 45

+

Herlig stemning i behagelig lokale

Hyggelig og observant barista

÷

Bruker lettmelk

Bruker blender

Altfor mye krem

Grøtete konsistens

Flat smak

Vi mener:

Merkelig at baristaen synes det er rart vi skal ha en naturell frappé uten tilsetninger av annet enn kaffe. I stedet får vi en slush-aktig is-latte som toppes med masse krem.

2/6

FOTO: Trond Bruce Hansen

Bocata

Pris: Kr 40

+

Den reneste kaffebaren vi har besøkt

Grei kaffesmak

÷

Bruk av blender i stedet for shaker gjør konsistensen kjedelig og glatt

Vi blir spurt om vi vil ha mocca, jordbær eller vaniljesmak.

Vi ber om naturell – og får en frappé helt uten sukker.

Vi mener:

Dette ble rett og slett en kaffe latte med is. Litt flat og kjedelig, som å drikke melk med små isbiter i.

Les også

Siste fra Sulten

Panelet:

Ole J. Sønstebø, Kaffeelskende test- og kursansvarlig i Norsk Kaffeinformasjon. Har vært hoveddommer og dommer i flere baristamesterskap, blant annet under NM i år. Ingri Margrethe Johnsen, lidenskapelig opptatt av kaffekunnskap og smaksopplevelser. Jobber med markedsføring og kurs innen kaffe og te i Solberg & Hansen. Har konkurrert i baristakunst og vært dommer i NM de siste årene. Testen: Etter hva Oslo Puls erfarer er frappé ikke definert på samme måte som espresso eller cappucino. Det blir dermed opp til kaffebaren å lage den på sin egen måte. Ingrediensene bør bestå av isbiter, espresso, kanelsirup eller sukkerlake og h-melk eller fløte. Panelet foretrekker en frappé som er shaket og ikke kjørt i blender. Ut fra disse kriteriene testet vi åtte kaffebarer og deres frappé. Vi bedømte kaffebarenes frappéer ut fra presentasjon, konsistens og smak, det vil si balansen mellom kaffe og sødme.

Oslos beste...

Oslopuls

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

I dag må du få med deg...

se alle