• All mat lages ferskt foran øynene dine av eierne selv, Maria Putak og Knut Lake.

    FOTO: May Synnøve Rogne

Oslo har fått sin første nudelbar

- Mine kollegaer trodde ikke sine egne ører da jeg sa at vi åpner nudelbar, forteller Michelinkokk Knut Lake.

Knut Lake og samboer Maria Putak har lang erfaring fra restaurantbransjen. Hun har vært med på å bygge opp B.A.R konsernet. Lake er kokk med erfaring fra Michelinrestauranter som Bagatelle og De La Tour i Sancerre. Han er også deleier på Le Bouchon. Erfaringen fra det asiatiske kjøkkenet plukket han opp da han var lærling under Seamus O`Connell på Yumi Yuki  Irland, utnevnt til en av landets beste asiatiske restauranter.

- Da vi fortalte at vi ville starte et eget sted, ble vi spurt om vi skulle ha syvretters meny eller 12-retters. Mine kollegaer trodde ikke sine egne ører da jeg sa at vi åpner nudlebar, ler Knut Lake der han sitter og ser ut over det lille stedet Noodles midt på Solli Plass.

-Idéen startet med at vi spiser veldig mye ute, men det er få steder i Oslo hvor du kan spise både sunt, fort og billig. Vi tenkte at det må da være mulig å få det til, skyter Maria Putak inn.

Ofrer nattesøvnen

De har ingen investorer i ryggen, og har satset omtrent alt de eier og har på det nye stedet. Inkludert nattesøvnen. 

- Vi har pusset opp det meste her på egen hånd. Det har vært slitsomt, men vel verdt det, fortsetter Putak.

- Men det blir lange dager, 18-timers dager er ikke uvanlig, men det har vi regnet med, så det går fint, sier Lake.

Konseptet er enkelt, og de har hentet inspirasjon fra storbyer verden rundt. Hos Noodles får du ferske grønnsaker, hjemmelagd saus og gode råvarer. Og det koster ikke mer enn 95,- kroner uansett hva du bestiller.

- Vi woker det du vil ha i maten din, servert i en sånn boks du ser på amerikansk film. Alt du får hos oss er ferskvare. Vi kommer sikkert ikke til å tjene så mye penger som vi kunne gjort hadde vi tatt snarveier, men det kommer vi ikke til å gjøre. Da stenger vi heller dørene. Vi kommer aldri til å kompromisse på kvaliteten til det vi serverer, sier Lake.

Alle sausene og nudlene er trygge også for vegetarianere, glutenallergikere og de med laktoseintoleranse.

- Jeg utviklet glutenallergi og laktoseintoleranse selv, og synes det var pinlig og alltid være den "vanskelige". I dag er folk opptatt av sunnhet og dietter, så vi har gjort det enkelt. Alle basissauser er hjemmelagd og grønnsaksbaserte. Du peker på hva du vil ha, og vi lager maten slik at du vet nøyaktig hva som er i den, forteller han videre.

Vil du teste nudlene, holder de åpent både Skjærtorsdag og Langfredag nå i påsken. I helgen tar de en liten pust i bakken, før de åpner igjen tirsdag 2. april.

Her er 5 andre restauranter med nudler på menyen:

Noodlepie

Uformelt sted på Grünerløkka som serverer en mengde retter fra det asiatiske kjøkkenet.  prisen for en hovedrett spenner fra 89-109 kroner. På toppen av det hele  driver de også også filmutleie med egen film-meny!.

Hai Café

Hit går toppkokkene når de skal ha vietnamesisk mat. Hos Hai får du et stort utvalg spennende retter til en bra pris.  Servicen kan være litt brysk, men maten er nydelig.

Nam-Fah Tai - Kvadraturen  og Nam-Fah Tai - Grünerløkka

På Grünerløkka har de butikk og take-away, mens i sentrum ligger restauranten med enkelt interiør og uformell stemning. Det er vel verdt å ta turen et stenkast unna Karl Johan for å nyte retter som varmer sjel, sinn og ikke minst mage.

Risbolle Thai Restaurant

Rice Bowl ved Youngstorget var lenge en av byens skjulte thai-perler. Nå er den blitt oppdaget av adskillig flere, og dette er avleggeren. I rushtiden må du også her vente på bord, men med tanke på den nydelige maten de serverer for en rimelig penge, var det nok bare et tidsspørsmål før den også ble oppdaget.

Sato Japanese Dining

Det japanske kjøkken består av mye mer enn sushi. Denne Frogner-restauranten serverer en rekke forskjellige nudleretter, blant annet klassikere som Ra-men og  zarusoba.

Les også

Siste fra Sulten

Noodles

Restaurant og cafè
Henrik Ibsens gate 90 0257 Oslo
Kart og veibeskrivelse

Flere bilder

I likhet med den italienske pastaen, kommer også de asiatiske nudlene i mange varianter, former og tykkelser. FOTO: May Synnøve Rogne

Sist anmeldt

Se flere anmeldelser

Oslos beste...

Oslopuls

I dag må du få med deg...

se alle